Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT


Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije v novem Odloku o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 174, z dne 6. 11. 2021) sprejela, da od 8. novembra 2021 naprej velja pogoj PCT z redkimi izjemami za vse uporabnike storitev javnega potniškega prometa. Na javnem potniškem prometu mlajšim od 12 let, učencem in dijakom ni potrebno izpolnjevati PCT pogojev.

 

Vse osebe, ki obiščejo tudi naše poslovalnice ter poslovne prostore, morajo v skladu z vladnimi odloki tudi izpolnjevati PCT pogoje.

 

Šteje se, da oseba izpolnjuje PCT pogoje, če:

 

  • ima dokazilo o negativnem rezultatu testa na Covid-19 s testom PCR ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
  • ima dokazilo o cepljenju zoper Covid-19, ki ga prejme takoj po prejetem 2. odmerku oz, po prvem odmerku s cepivom proizvajalca Johnson in Johnson / Janssen – Cilag;
  • ima dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejše od 10 dni, vendar ni starejše od 180 dni;
  • ima dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejše od 10 dni, vendar ni starejše od 18 dni in z dokazilom o cepljenju z enim odmerkom cepiva zoper Covid-19.

 

Vse naše potnike ter stranke vljudno naprošamo, da upoštevajo zgornja navodila ter sprejete ukrepe s strani Vlade Republike Slovenije. Pozivamo vas, da poskrbite za ustrezna dovoljenja in dokazila ter spoštujete ukrepe za preprečevanje širjenja COVID-19. Ob tem še enkrat poudarjamo, da je varnost potnikov in zaposlenih tudi v Nomagu vedno na prvem mestu.

 

O vseh spremembah in preostalih potrebnih informacijah vas bomo redno obveščali na naši spletni strani ter ostalih javnih komunikacijskih kanalih. Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

Obveščamo vas tudi, da medkrajevni potniški promet vozi po splošnem voznem redu skladno z objavljenim voznim redom (prevozi, torej odhodi označeni z Š, Š1, Š2, NEPŠ, A18NPBŠ, D*B., POŠ2, BIS-Š2, ipd., se ponovno IZVAJAJO). Mestni promet Nomago se tudi izvaja po splošnem voznem redu oziroma več informacij na Mestni promet Nomago.

 

V primeru dodatnih vprašanj, smo vam z veseljem na voljo na info@nomago.si ali na 01 431 77 00.

 

Prijetno vožnjo z Nomago

 

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.