Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT


Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije v novem Odloku o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 174, z dne 6. 11. 2021Uradni list RS, št. 201, z dne 23. 12. 2021) sprejela, da velja pogoj PCT z redkimi izjemami za vse uporabnike storitev javnega potniškega prometa. Na javnem potniškem prometu mlajšim od 12 let, učencem in dijakom ni potrebno izpolnjevati PCT pogojev.

 

Vse osebe, ki obiščejo tudi naše poslovalnice ter poslovne prostore, morajo v skladu z vladnimi odloki tudi izpolnjevati PCT pogoje.

 

Za vstop na avtobus mora potnik izpolnjevati PCT pogoje in obvezno nositi zaščitno masko skladno z veljavnim odlokom Vlade Republike Slovenije.

 

Vse naše potnike ter stranke vljudno naprošamo, da upoštevajo zgornja navodila ter sprejete ukrepe s strani Vlade Republike Slovenije. Pozivamo vas, da poskrbite za ustrezna dovoljenja in dokazila ter spoštujete ukrepe za preprečevanje širjenja COVID-19. Ob tem še enkrat poudarjamo, da je varnost potnikov in zaposlenih tudi v Nomagu vedno na prvem mestu.

 

O vseh spremembah in preostalih potrebnih informacijah vas bomo redno obveščali na naši spletni strani ter ostalih javnih komunikacijskih kanalih. Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

Medkrajevni potniški promet vozi po splošnem voznem redu skladno z objavljenim voznim redom (prevozi, torej odhodi označeni z Š, Š1, Š2, NEPŠ, A18NPBŠ, D*B., POŠ2, BIS-Š2, ipd., se ponovno IZVAJAJO). Mestni promet Nomago se tudi izvaja po splošnem voznem redu oziroma več informacij na Mestni promet Nomago.


Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije v novem Odloku sprejela, da od vključno 10. januarja 2022 naprej število potnikov na medkrajevnih linijah in občasnih ter ostalih linijskih prevozih omejeno na število registriranih potnikov, zmanjšano za sedeže v prvi vrsti neposredno za voznikom. Omejuje se tudi število potnikov v mestnem potniškem prometu, kjer mora razdalja med potniki na stojiščih po novem znašati najmanj 1 meter, stojišča pa morajo biti ustrezno označena. Pri prevozih potnikov bo treba vstopati pri sprednjih vratih, preostala vrata avtobusa so namenjena izključno izstopu potnikov.

 

V primeru dodatnih vprašanj, smo vam z veseljem na voljo na info@nomago.si ali na 01 431 77 00.


Prijetno vožnjo z Nomago.Objavljeno dne 27. 12. 2021

Posodobljeno dne 17. 2. 2022

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.