Novo: Vikend in družinske vozovnice

Obveščamo vas, da bo od 1. julija 2021, skladno s objavo Ministrstva za Infrastrukturo, možen nakup novih vrst IJPP enotnih vozovnic in sicer Vikend ter družinskih vozovnic. V nadaljevanju so objavljene vse informacije ter navodila za nakup in uporabo: 

 

 1. Vikend vozovnice

Vikend vozovnica, ki se jo naloži izključno na nepersonificirane (neimenske) IJPP kartice, velja za medkrajevni prevoz v Sloveniji, glede na izbrano relacijo. V primeru, da je dolžina relacije večja od 150 kilometrov, se potniku lahko proda le vikend vozovnica Slovenija, ki omogoča medkrajevni prevoz po območju celotne Republike Slovenije, ne glede na relacijo. Obstajata dve tipa vikend vozovnic, in sicer enkratna in dnevna vikend vozovnica. Obe vozovnici je mogoče kupiti le za en dan, ki je sobota, nedelja ali praznik in je dela prost dan. V primeru, da potnik kupi vikend enkratno ali dnevno vozovnico za relacijo, ki je daljša kot 150 kilometrov, avtomatsko prejme enkratno vikend vozovnico Slovenija oziroma dnevno vikend vozovnico Slovenija.

 

Vrste vikend neimenskih vozovnic:

 1. Enkratna vikend vozovnica – 75% popust glede na redno ceno enkratne vozovnice za izbrano relacijo po veljavni tarifi. Veljavnost vozovnice se šteje od prve validacije in je odvisna od razdalje potovanja: na razdalji do 50 km je časovna veljavnost 120 minut, na razdalji do 150 km je časovna veljavnost 300 min.

 

 1. Dnevna vikend vozovnica – 75% popust glede na redno ceno dnevne vozovnice za izbrano relacijo po veljavni tarifi. Veljavnost vozovnice se šteje od prve validacije in je odvisna od razdalje potovanja: na razdalji nad 150 km je časovna veljavnost 600 minut. Velja cel dan od 0:00 do 23:59. Zadnja dovoljena validacija je ob 23:59, potnik lahko z istim vozilom nadaljuje potovanje do cilja, ne glede na čas potovanja.

 

 1. Enkratna vikend vozovnica Slovenija – 75% popust glede na redno ceno enkratne vozovnice nad 150 km. Veljavnost vozovnice se šteje od prve validacije in je odvisna od razdalje potovanja: na razdalji nad 150 km je časovna veljavnost 600 minut.

 

 1. Dnevna vikend vozovnica Slovenija - 75% popust glede na redno ceno dnevne vozovnice za izbrano relacijo nad 150 km po veljavni tarifi. Veljavnost vozovnice se šteje od prve validacije in je odvisna od razdalje potovanja: na razdalji nad 150 km je časovna veljavnost 600 minut. Velja cel dan od 0:00 do 23:59. Zadnja dovoljena validacija je ob 23:59, potnik lahko z istim vozilom nadaljuje potovanje do cilja, ne glede na čas potovanja.

 

Cene vseh 4 vrst vikend vozovnic, glede na dolžino relacije, se bodo preračunale po zgornjih pravilih in so navedene v tabeli

Predprodaja vozovnic enkratna vikend, enkratna vikend Slovenija, enkratna vikend Slovenija, dnevna vikend Slovenija: nakup je možen 30 dni vnaprej za točno določen dan, ki je sobota, nedelja ali praznik, ki je dela prost dan. Predprodaja je mogoča na stacionarni blagajni. Nakup enkratne vikend vozovnice je izjemoma mogoč na prevoznem sredstvu, a le za vožnjo oziroma relacijo, na kateri se prevozno sredstvo nahaja. Vozovnica tako velja do konca vožnje izbranega vozila. Nakup enkratnih in dnevnih vikend vozovnic bo od 1. julija 2021 in bo mogoča do 30. junija 2022. Neimenska vikend vozovnica ne omogoča uporabe mestnega prometa.

 

Več informacij je na voljo tudi na tej povezavi. 

 

 1. Družinske vozovnice

 

Družinska vozovnica je skupinska vozovnica, ki se jo naloži izključno na nepersonificirane IJPP kartice in velja za medkrajevni prevoz po celotni Sloveniji. Vozovnica ne omogoča uporabe mestnega prometa. Vozovnica omogoča neomejeno število medkrajevnih potovanj na vseh relacijah po Sloveniji ob

sobotah, nedeljah in praznikih, ki so dela prosti dnevi, v roku največ 5-ih koledarskih dni v sistemu IJPP, kjer je omogočena multimodalnost, torej lahko potniki potujejo bodisi z vlakom bodisi z avtobusom. Veljavnost vozovnice za največ 5 koledarskih dni pomeni, da velja za vikend (sobota, nedelja), če je v roku petih dni od prvega dneva veljavnosti tudi praznik, ki je dela prost dan, velja tudi na tisti dan.

 

Vrste družinskih vozovnic:

 

 1. Družinska vozovnica za do 5 oseb (»Družinska 5«) – CENA: 15 EUR

 

 1. Družinska vozovnica za 6 do 10 oseb (»Družinska 10«) – CENA: 30 EUR

 

Pri obeh vrstah družinskih vozovnic je potreben izpolnjen pogoj, da skupaj potuje najmanj ena oseba, starejša od 14 let, in en otrok do starosti 14 let. Pri tem ni potrebno podajati informacije, koliko oseb bo uporabilo vozovnico – ob nakupu družinske vozovnice za do 5 oseb se lahko denimo z njo peljeta najmanj dve osebi (otrok do 14. leta in oseba od 14. leta naprej), največ pa pet oseb, pri čemer mora biti ena izmed njih stara največ 13 let. Starosti ali števila oseb se ob prodaji torej ne ugotavlja, dejansko izpolnitev pogojev za uporabo produkta preverja osebje prevoznika (kontrolorji na avtobusih, sprevodniki na vlakih).

 

Družinska vozovnica velja od prvega dne veljavnosti od 0:01 do zadnjega, petega dne veljavnosti, do 23:59. Nakup enkratnih in dnevnih vikend vozovnic bo od 1. julija 2021 in bo mogoča do 30. junija 2022. Primer: potnik bo kupil družinsko vozovnico za do 5 oseb (»družinska 5) s prvim dnem veljavnosti v soboto, 5. februarja 2022. Skupina do 5 potnikov se bo lahko vozila po celotni Sloveniji v medkrajevnem prometu, bodisi z vlakom bodisi z avtobusom, v soboto, 5. februarja, v nedeljo, 6. februarja, ter v torek,  8. februarja, ker bo takrat praznik, ki je dela prost dan. Ne bo pa družinska vozovnica veljavna v ponedeljek, 7. februarja, ker gre za delavnik.

 

Predprodaja družinskih vozovnic (družinska 5, družinska 10): nakup je mogoč do 30 dni vnaprej, z obvezno izbiro datuma prvega dne veljavnosti, pri čemer je prvi dan veljavnosti družinske vozovnice lahko vedno le sobota, nedelja ali praznik, ki je dela prost dan. Nakup družinske vozovnice je mogoč

izključno na prodajnem mestu, kar pomeni, da nakupa na mobilnem terminalu na prevoznem sredstvu ni mogoče opraviti.

 

 1. Pravila

Za vse vozovnice velja: Prodaja vozovnic je možna samo na nepersonificirane (neimenske) kartice.

Stornacija je možna po sledečih pravilih, kot do sedaj veljajo za enkratne splošne vozovnice:

 1. Samo na istem prodajnem mestu, kjer je bil opravljen nakup.
 2. Isti dan kot je bila kupljena vozovnica in če še ni bila uporabljena.
 3. Če vozovnica še ni veljavna – nakup v predprodaji.

Zamenjave pri splošnih neimenskih vozovnicah niso možne.

 1. Seznam vseh vozovnic s primeri 
 1. Pogosta vprašanja in odgovori

 Več informacij je na voljo tudi na tej povezavi.

V primeru dodatnih vprašanj, smo vam z veseljem na voljo na info@nomago.si ali na 01 431 77 00.  

Prijetno vožnjo z Nomago

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.