Nomago se povezuje z Integral Brebus

Uprava Nomaga je z lastniki družbe Integral Brebus podpisala kupoprodajno pogodbo za nakup 100-odstotnega lastniškega deleža brežiške družbe. Nomago s prevzemom Integral Brebusa zasleduje usmeritve nove strategije, ki med drugim predvideva geografsko širitev poslovanja, krepitev mednarodnih linij Nomago InterCity, občasnih prevozov, prevozov na zahtevo in potovanj. S prevzemom Integral Brebusa bo Nomago še lažje širil tudi svoje aktivnosti na hrvaškem trgu, kjer želi družba pridobiti najmanj 30-odstotni tržni delež.

»Integral Brebus je bil že doslej naš pomemben poslovni partner in podizvajalec pri občasnih prevozih, ki jih želimo v regiji, kjer smo prisotni, še dodatno razvijati. Seveda bomo lahko potnikom iz dolenjske in posavske regije ponudili tudi boljše in hitrejše povezave s slovenskimi in evropskimi mesti ter letališči. Integral Brebus želimo namreč povezati tudi z našo novo storitvijo Nomago InterCity, s katero smo že vstopili v sedem evropskih držav,« je ob podpisu kupoprodajne pogodbe povedal mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor družbe Nomago.

»S Skupino Nomago bomo dobili partnerja, ki bo lahko našim potnikom ponudil najboljše možne storitve. Nomago je v zadnjem letu dni predstavil številne nove rešitve in vložil velik napor v razvoj sodobnih IT rešitev, ki jih bomo lahko uporabljali tudi v Integral Brebus,« je povedal direktor in dosedanji solastnik Integral Brebusa Jože Baškovič, ki skupaj z ostalim vodstvom ostaja v podjetju.

Integral Brebus ima skupaj s hčerinsko družbo Integral Voznik več kot 120 zaposlenih, vozni park pa obsega okoli 90 avtobusov in drugih vozil za prevoz potnikov. Leta 2018 je Integral Brebus ustvaril približno pet milijonov evrov prihodkov, od česar petino na tujih trgih, Integral Voznik pa je leto zaključil z 2,7 milijona evrov prihodkov.

Zaključek transakcije je predviden do konca leta 2019, saj mora posel potrditi še Agencija za varstvo konkurence.
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.