COVID-19 Slovencev ni odvrnil od potovanj in poletov

Ljubljana, 16. junij 2020 – V Nomagu so med 27. majem in 13. junijem izvedli anketo, s katero so ugotavljali, kako se je spremenil odnos Slovencev do potovanj med in po epidemiji COVID-19. Med drugim so anketirance spraševali tudi o tem, ali imajo po novem zadržke pri potovanju z letalom, kam se bodo letos odpravili na dopust in katero prevozno sredstvo bodo uporabili za naslednje potovanje. Rezultati ankete, v kateri je sodelovalo 820 ljudi, so za potovalno in mobilnostno industrijo spodbudni – Slovencev, kot kaže, COVID-19 ni odvrnil niti od potovanj niti od letenja.

Tako jih kar 80 % nima zadržkov pred letenjem, prvi polet pa si jih 40 % želi opraviti takoj, ko bo možno, 28 % letos jeseni ali pozimi, 32 % pa naslednje leto. Približno tretjina se jih bo letos poleti odpravila na Hrvaško, 26 % jih bo ostalo v Sloveniji, dobrih 10 % jih računa na Grčijo, preostalih 24 % pa se bo odpravilo drugam po svetu oz. Evropi. Dobrih 50 % jih bo na dopust odšlo z avtom, slabih 40 % pa z letalom. Kar 85 % jih dopusta zaradi pandemije ne bo skrajšalo, več kot polovica, 54 %, pa bi doplačala zavarovanje za COVID-19. In še – kdaj Slovenci načrtujejo svoje prvo naslednje potovanje? 16 % že junija, skoraj 50 % julija in avgusta, petina pa jeseni, in le 14 % v 2021.
Po besedah Marjana Beltrama, izvršnega direktorja za turizem in storitve mobilnosti v Nomagu, »imamo Slovenci potovanja v genih in se jim ne bomo odpovedali. Počasi se bomo vrnili v ustaljene tirnice, previdneje potovali, nekaj časa nosili maske, si večkrat umili roke. A kot nam je pokazala tudi ta anketa, so potovanja, tudi tista daljša in z letalom, Slovencem že postala življenjski stil.« 

Ker se kljub vsemu v vse države še ne da potovati in bodo dopustniki ter popotniki letos izbirali bližnje destinacije, so ponudbo prilagodili tudi v Nomago Travel – še razširili so pestro izbiro hotelov in apartmajev na Mediteranu, Jadranu, v Sloveniji, namestitev po Evropi ter letalskim kartam in potovanjem po drugih kontinentih dodali potovanja z letalom po Mediteranu. Popotnikom tudi svetujejo, kam je sedaj najbolj primerno potovati, o razvoju dogodkov s popotniškega stališča pa jih redno obveščajo prek posebne spletne strani nomago.si/covid-19 in družbenih omrežij.  

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.