Nomago s hitrimi linijami povezal 8 slovenskih mest

Nomago je z današnjim dnem začel izvajati prevoze na hitrih linijah, na katerih so prvi potniki iz Nove Gorice, Celja, Velenja, Kopra, Postojne, Idrije, Zagorja in Slovenj Gradca danes brez postankov in v krajšem času že prispeli v Ljubljano. Sočasno z uvedbo hitrih linij, ki bodo večja slovenska mesta še bolje povezala z Ljubljano, je Nomago kot prvi med prevozniki že začel tudi s spletno prodajo mesečnih in letnih vozovnic IJPP za občane za katero koli relacijo v Sloveniji.

Nakup vozovnic za hitre linije prek spletne strani https://nomago.si/vozovnice bo z uporabo QR-kode potekal tudi brez tiskanja, kar bo potnikom olajšalo nakup, poleg tega pa bo pozitivno prispevalo tudi k varovanju okolja. Potniki lahko kupijo tudi tako imenovano enotno mesečno ali letno vozovnico, ki jo bodo lahko koristili na izbrani relaciji za katerega koli avtobusnega prevoznika, ki izvaja medkrajevni prevoz, ali na vlaku.

“Hitre linije so doslej pogrešali predvsem zaposleni, ki dnevno migrirajo v Ljubljano. Z uvedbo hitrih linij, enotne vozovnice za vse potnike, znižanjem cen vozovnic, povečanjem frekvence prevozov in sprostitvijo tretjega pasu bi po naših ocenah lahko v času največjih prometnih zastojev z najbolj obremenjenih slovenskih cest umaknili več deset tisoč vozil dnevno, prevoz s hitrimi linijami pa bi bil verjetno celo hitrejši, cenejši in udobnejši od prevoza z osebnim vozilom. Poleg tega lahko potniki čas na avtobusu izkoristijo tudi za opravljanje drugih stvari, ki jih za volanom ne morejo. Efektivna izraba časa, ki ga sedaj porabijo za vožnjo, bo tako bistveno boljša kot doslej,” je ob uvedbi novih hitrih linij in začetku prodaje mesečnih in letnih IJPP vozovnic za vse občane povedal mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor podjetja Nomago. Novo uvedene hitre linije bodo prispevale tudi k čistejšemu okolju ter zmanjšanju zastojev na slovenskih cestah, saj samo en poln avtobus s cest umakne do 50 vozil. »Seveda pričakujem, da bo Ministrstvo za infrastrukturo nadaljevalo s povečanjem frekvenc IJPP in znižanjem cen vozovnic ter že jeseni dopolnilo hitre povezave med ostalimi mesti, kjer potekajo migracije ljudi na delo. Le z učinkovitim IJPP se bomo v prihodnosti lahko izognili preobremenjenemu cestnemu omrežju v Sloveniji,« je še dodal mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor v družbi Nomago.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.