Seatrade Cruise Global 2018

Nomago je predstavljal Slovenijo na sejmu Seatrade Cruise Global 2018


Tudi letos je čez lužo, natančneje na Floridi v Združenih državah Amerike, potekal največji in najbolj prepoznaven sejem s področja popotniškega ladijskega turizma na svetu. Na njem se je že 13 leto kot ena najbolj perspektivnih destinacij v Evropi predstavila tudi Slovenija, ki jo je kot ponudnik avtobusnih prevozov zastopal tudi naš Nomago.

Na sejmu se je zbralo več kot tisoč razstavljavcev, ki predstavljajo svojo državo in storitve. Poleg našega Nomaga so Slovenijo zastopali še predstavniki Slovenske turistične organizacije, Mestne občine Koper, Luke Koper, turističnih agencij Atlas Express in Istranka ter predstavniki ladijske agencije Jadroagent. Poročila s sestankov in srečanj s predstavniki tujih organizacij so obetavna, kažejo namreč, da bosta za nas zelo uspešni tudi prihajajoči sezoni v letu 2019 in 2020. Letošnja sezona pa bo v naše edino pristanišče pripeljala kar 40 odstotkov več potniških ladij v primerjavi z letom 2017.

Slovenija je na tem pomembnem dogodku s strani tujih predstavnikov prepoznana predvsem zaradi prihoda mnogih potniških ladij v Koper. V zadnjih letih je naša država ena pomembnejših destinacij, saj ponuja zares raznoliko ponudbo. Svoje goste očara s pristnimi doživetji, osebnim pristopom in avtentičnostjo. Ladjarji so izpostavili, da ima pristanišče v Kopru številne prednosti pred drugimi Evropskimi, med katerimi omenjajo čistost in urejenost okolice in bližino mestnega jedra. Tudi mnoge druge zanimivosti, po katerih Slovenija izstopa,  so le kratek izlet stran od Kopra. V prihodnje naj bi se število prihodov potniških ladij še povečalo, zato se znova pojavljajo razmišljanja, da je smiselno začeti z gradnjo ustrezne infrastrukture potniškega terminala. Ta bi Kopru omogočila, da postane zares pravo matično pristanišče. Mesto Koper je na tem globalnem dogodku prejelo tudi posebno nagrado s strani ladjarja Azamara Cruises za vrhunsko izvedbo dogodka Azamazing. To je poseben sprejem dobrodošlice, ki gostom potniških ladij polepša prihod v neznano mesto in jim omogoči, da se srečajo z lokalno kulturo in ljudmi.

Veseli nas, da smo lahko na tem pomembnem sejmu Slovenijo predstavljali tudi mi. Prepričani smo, da naša dežela postaja pomembna svetovna turistična destinacija za ladijski turizem, ki bo v prihodnje pomembno vplival na razvoj lokalnega in nacionalnega turizma.


Vir: www.slovenia.info (8. 3. 2018) in e-koper (8. 3. 2018)
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.